Crabsticks

... Även kallade sticks, suramisticks och seasticks. Min kärlek till denna produkt är ungefär lika stor som till det "asiatiska" märket Blue dragon. För er som hängt med ett tag vet att den kärleken inte är speciellt passionerad.
Crabsticks får gärna köparen att tro att det är krabba man fått tag på, och detta är en vanlig ingrediens i bland annat sushi och seafood-mat. Men vad är det egentligen man fått tag på när man köper denna "fantastiska" produkt?
Fisk. Billig fisk har pressats och fått i sig mysigheter som potatismjöl, färgämnen, smakförstärkare och aromämnen. Vilken sorts fisk det är som pressats skall vi nog inte gå in på för det är allmänt deprimerande, men det är knappast laxfilé om ni fattar...
Så ärligt talat... Restaurangägare, livsmedelsarbetare etc, om ni skall göra en god gryta eller soppa eller plockmat som ni kallar för "havets läcketheter" eller "seafood" eller vilket flashigt namn ni nu väljer, snälla... snälla kontaminera inte min underbara mat med dessa crabsticks... Fy på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0