Rödspätta

När jag var i fiskdisken idag så hade jag tänkt att be om en röding... På något sorts sätt blev det istället rödspätta, och när tjejen väl börjat packa in den ville jag inte säga något så jag tog hem rödspättan istället!
.
Att tillaga en rödspätta är superenkelt: Man skär 4 jack i den, slänger på rejält med salt, peppar och dill, sätter in den i ugnen och sen klarar den sig själv. Problemet är att omkring 60% av rödspättan är waste eller spill eller vad man väljer att kalla det för, alltså pengar som man bara slänger i soporna. Detta är kanske inte något man väljer att servera till hela familjen eller till ett gäng hungriga tonårspojkar, men kanske något för hemmakvällen eller en liten lyxig middag för 2!
Man kan såklart klippa bort huvudet och rensa den på organ etc, jag kände mig bara lite lat ;)
Fisken serveras såklart till någon sorts kolhydrater och grönsaker. Sedan kan man välja mellan dillsmör, som jag valde, eller kanske vitvinssås, eller bara skirat smör.
.
Ett annat tips är att hålla koll på eventulla andra krabater som tycker om fisk...
Fisken ugnsstekte jag på 100 grader i ca 30 minuter, vid högre grader går det snabbare. Innetemperaturen bör ligga på 52 grader ungefär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0