Xia's ugnspannkaka


Detta hade kunnat vara en väldigt fin bild på ugnspannkaka om inte sylten bestämt sig för att rinna ut överallt...
.
Ugnspannkaka är något av det enklaste att laga. Med havremjölk, som min är gjord på, är det egentligen inte så hemskt onyttigt: Ägg består av protein (vitan) och fett (gulan), havremjölk är inte speciellt fett, och mjöl är inte speciellt hemskt i normal konsumtion... Det stora problemet här är egentligen sylten, som oftast består mest av socker, så mitt tips är att äta jordubbar till istället, lätt sockrade om man så vill det, för att få rätten något mindre onyttig.
.
Så, Xia's ugnspannkaka:
5 dl mjölk
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 krm salt
vanilj
.
De flesta av oss är bekanta med att laga pannkaka, så alla har sitt eget sätt: Vissa blandar mjölk och ägg och har sedan succesivt i mjölet, andra börjar med mjölet och sen mjölk och... ja, ni förstår. Det hela här går ut på att få ihop alla ingredienser till en smet!
När det gäller vanilj, så är det enklare att använda arom eller vaniljsocker eller liknande i denna rätt i och med att det är en tjock smet etc. Välj det du föredrar!
Sedan, är det bara att hälla smeten i en smord ugnsform, antingen en stor eller flera mindre, sätta i mitten av ugnen på 210 grader i ca 20 minuter, och det är klart! =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0